Om

klematistillpresentation

Något jag eftersträvar med mina bilder är att försöka fånga det vackra och det sköra, det utsatta och det förgängliga, som det visar sig i naturen. Jag vill att bilderna ska förmedla en förnimmelse av hur något känns att röra vid, det taktila och det sensuella hos en yta som oftast inte tål att beröras utan att den ändrar sig. Jag tycker om mönster och linjespel i naturen, det grafiska i sanden, i blombladet och trädens grenar.

Jag började måla akvarell för några år sedan, runt 2006, och lite senare började jag fotografera mer och mer. Det var enkelt med en liten digitalkamera. Småningom försökte jag kombinera båda uttrycken och började bearbeta fotografierna digitalt. Bilderna närmade sig målningar eller akvareller.

Jag har gått ett par introduktionskurser i fotografi och akvarellmåleri och i fotopolymer. Sen 2009 har jag ställt ut vid några tillfällen, bl a på Skeppsholmens krogkonst, Tekniska Nämndhuset i Stockholm, Galleri Sigma i Växjö, Wij Trädgårdar i Ockelbo och Svartsjö Slott på Mälaröarna.

Clara Carlsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s